söndag 31 oktober 2010

Här ska vårt hus stå!

Jajamän! Vi har köpt hus!!! Men just nu är det bara en jordplätt. Känns mycket roligt och vuxet!:-)

Lördagens middag

Testade ett indiskt recept som jag hittade i min Fitness Magazine. Lammköttbullar från Kashmir med Rubinris. Det blev riktigt riktigt gott:-)

torsdag 28 oktober 2010

Planering

Kom på att det är hög tid att börja planera för shoppingen i USA. Första gången jag var där tyckte jag att jag handlade massor, väl hemma insåg jag att det var för lite. Förra gången var det bättre men inser att denna gång ska jag vara mer förberedd. Dags att börja surfa runt efter sånt jag vill ha helt enkelt :-)

Nu ska jag packa träningskläder & sedan krypa till kojs. Har hört ryktas om att jag måste jobba även imorgon... Suck. Men sen är det helg!!!

Människor

Jag är faktiskt helt övertygad om att en del människor kommer in i ens liv av olika anledningar vid exakt rätt tillfälle. Ibland behövs det så lite för att man ska bli glad, det finns nog en alldeles speciell anledning till att den människan kom in i just mitt liv just nu. Det tackar vi för! :-)

tisdag 26 oktober 2010

Träning

Idag var jag på spinning för första gången på evigheter (kan man verkligen säga så?).

Jaja, var där i varje fall. Har börjat träna med pulsklocka och på väggen har de ett schema med vilken pulsnivå man ska ha för att ligga på exempelvis 75 %. Jag tycker dock det är svårt för jag upplever att jag alltid ligger betydligt högre än rekommendationen oavsett om det gäller spinning eller löpning. Om jag följer rekommendationen att ligga på en viss procentnivå av maxpulsen så är det löjligt lätt. Pratade därför med ledaren efteråt och hon hade ett så skojigt uttryck (kanske inte helt politiskt korrekt, men vem bryr sig), vi pratade helt enkelt om olika pulsnivåer och hon sa att för hennes del om hon följer den 75 procentiga rekommendationen så är det som att "tjockisjogga". Haha, förstod precis vad hon menade och kände likadant. Om jag hade legat på 75 % kunde jag lika gärna struntat i det hela. Går man på spinning är man ju lite av en självplågare (också ett citat från Maria). Gillade verkligen passet och tycker att hon har humor. Blir säkert fler pass med henne, med tanke på gårdagens inlägg kan man ju knappast ligga på latsidan.

måndag 25 oktober 2010

Ett intressant projekt

Igår råkade jag visst boka upp mig på något. Om någon har några särskilda planer den 28 maj 2011 kan jag härmed informera er om att jag är upptagen, jag kommer dessutom vara upptagen med förberedelser från och med nu.... Japp, jag är anmäld...

Stockholm Marathon
42 195 meter!

söndag 24 oktober 2010

USA

Nu är det mesta med USA resan klart. Biljetterna är bokade, hotellrum i New York och hyrbil är fixat. Behöver klura ut vad jag ska ha på mig på dopet bara. Denna gång blir det shopping efteråt så jag måste ha med mig lite finkläder redan från början. Ser verkligen framemot denna resa.

Jag har egentligen aldrig haft någon längtan till USA, men nu har jag varit där två gånger och jag är helt frälst. Det sämsta med min första USA resa var att jag blev besviken eftersom de fördomar jag hade infriades inte alls...:-)

Denna gång blir det som sagt ett återbesök i New York, ska bli så roligt, nu har vi sett de största turistattraktionerna sedan tidigare så nu kan vi leta reda på de annorlunda guldklimparna istället. Har ni några tips så posta gärna några här! :-)

Hoppas på en löptur i Central Park, bilden nedan är tagen just där när vi var i New York i september 2007. Längtar extra mycket en sån här regnig höstdag.

torsdag 21 oktober 2010

Varm choklad

Nu när hösten är här tycker jag det är helt perfekt att värma sig med en kopp varm choklad. I söndags blev jag så sugen och hittade ett helt perfekt recept. Värm mjölken, blanda kakaopulver, farinsocker och ingefära, enligt receptet ska det vara 1 msk kakao, 2 msk farinsocker och 1/2 tesked ingefära till 1 portion. Första gången följde jag receptet slaviskt men denna gång tog jag mest kakao, lite mindre socker och ca 1/2 tsk ingefära. Denna chokladen blir helt underbar. Självklart kan man ha vispad grädde till eller varför inte lite rom. Busenkelt och supergott, testa vettja! :-)

söndag 17 oktober 2010

En vecka...

redan gått en vecka sedan senaste uppdateringen. Har inget att skylla på, möjligtvis bristande motivation. Vill ju ha något att skriva om, dessutom har tiden varit ganska knapp. Mycket nu! Har faktiskt varit och jobbat ett par timmar idag, nästan en hel dag. Avslutade med att gå till gymmet, precis som en vanlig vardag. Fördelen när man jobbar en söndag är att det dels blir sjukt effektivt, men det bästa är att man inte har någon söndagsångest. Den infinner sig ju dagen innan, och borde alltså ha infunnit sig igår, men icke. Där ser ni, riktigt positivt att jobba söndagar! :-)

söndag 10 oktober 2010

Skogens guld

Igår var vi på marknad i Vimmerby. Köpte lite smått och gott, mest gott, framförallt i form av marknadsgodis från Mariannelund. MUMS! Därefter blev det en tur till stugan för lite vinterförberedelser inklusive en skogspromenad i underbart höstväder och svampplockning. Vi kom hem med tre stora korgar och en hink fyllda med höstmurklor, gula kantareller och trattisar (mest gulingar). Bilder kommer, men glömde kabeln för att ladda över bilderna nu...

onsdag 6 oktober 2010

Utveckling

Idag hade vi riktigt roligt på jobbet, lärde känna några av mina nya kollegor väldigt mycket bättre. Vi pratade om ledarskap & personlig utveckling & hur bra & inspirerande sådana kurser kan vara, även om de är psykiskt påfrestande. Ni som har gått sådana vet hur utmattad man är efter en sån. Efter en 4,5 dagars kurs som jag var på (slutade fredag lunch) åkte jag hem & bara var, därefter vid kanske 5-tiden skulle jag & sambon åka & handla, då började jag bara stortjuta vid köttdisken, helt utan anledning. Men oj vad utvecklande den kursen var.

Det är så roligt att prata med andra om vad de har gått för liknande kurser och vad de har lärt sig, halva grejen med sådana här kurser är ju ändå att byta erfarenheter med andra i efterhand. Diskutera övningar, olika situationer & händelser med alla. Kände att jag fick massor av energi av vårt samtal, så inspirerande!

tisdag 5 oktober 2010

Uppdatering

Har haft fullt upp & mycket framöver. I helgen hade vi kräftskiva med goa vänner på lördagen. En trevlig kväll där J visade sina talanger & skrev ett antal visor. Imponerande, vi andra bidrog tyvärr inte så bra med sjungandet men vi gjorde vårt bästa:-)
Söndagen spenderade vi med min bror hans sambo & hennes syster, det blev lite handlande i affärer & sedan passade vi på att gå på Nordiska museet. Riktigt trevligt, en helg med endast nöjen & inga måsten. Sådana helger gillar jag:-)

måndag 4 oktober 2010

Fantastiska familjen!

Har en helt underbar familj! Just nu pågår julplaneringen för fullt. Kan bli riktigt bra. Synd bara att det är så långt kvar till jul. Men allt är ju relativt, det är nu bara 7 veckor kvar till 1:a advent.