fredag 25 november 2011

Fredagsmys

Vår kamin är definitivt en favorit i huset. Fredagsmys på en högre nivå!

tisdag 22 november 2011

Klockrent:-)

Jag tycker att Mia Skäringer är för underbar. Hon har förmågan att beskriva de vanliga tankarna och känslorna på ett roligt, allvarligt och underbart träffande vis. Vad sägs om hennes beskrivning av livspussel?
"(Livspussel = Modernt uttryck skapat av stressade nutidsmänniskor. Betydelse: tusen dåligt sågade bitar som ska bli en stor grå elefant. Och jag får inte ens ihop till elefantjävelns röv!)"

Ska se till att börja läsa hennes bok, "Avig Maria". Är den hälften så bra som "Dyngkåt och hur helig som helst" kommer jag få underbar läsning.

lördag 19 november 2011

Tacos m.m

Igår var vi ett gäng nära vänner som spenderade kvällen hos oss med tacos, gott vin och många skratt. En perfekt inledning på helgen helt enkelt!

Idag har jag styrt upp arbetsfördelningen ordentligt, Anders byter däck och jag åker till stan för träning och shopping. Rättvist tycker jag:)

måndag 14 november 2011

Kort uppdatering

Helgen har varit lugn men vi har fått mycket gjort. Inte så mycket i huset (eller jo, Anders har fått ihop bokhyllor), jag har lagt mer energi på planeringen inför januaris aktivitet. Mer fokus på det krävs framöver men det känns som om allt fler bitar har fallit på plats och att vi har hyfsad koll. Skönt.

Idag är jag mest trött och då passar det bra att vara gräsänka. Middagen bestod av fil och mackor eftersom när jag kom hem vid halv sju trodde jag att jag skulle dö av svält.  Pysslat lite grann i hemmet men blir en tidig kväll. Måste vila och smälta alla dagens intryck. By the way, I love my new job! Dagen har varit kanon, mycket att ta in men känns så rätt!

fredag 11 november 2011

En epok är över

Jaha, i onsdags gjorde jag min sista dag på tingsrätten. På måndag är det dags för nya utmaningar. Känns faktiskt helt underbart, men självklart är det lite pirrigt. Det är faktiskt så att jag har arbetat inom Sveriges domstolar sedan maj 2003. Så det känns märkligt att börja på något helt nytt, men det är märkligt på ett bra vis. När jag tidigare bytt jobb har jag ju känt igen verksamheten. Nu blir det istället en ny verksamhet. Spännande. Det jag främst kommer att ta med mig från sista arbetsplatsen är mina underbara kollegor, det finns vissa där som jag tror och hoppas kommer finnas kvar i mitt liv under en lång tid framöver.

onsdag 9 november 2011

Högt spel?

Eller vad var det jag sa?!
Jag har flera fina glastallrikar från Rejmyre glasbruk. Jag har framfört till min kära sambo att dessa inte kan köras i mikron eftersom de då spricker. Ett ex råkade ställa en på en avsvalnad platta (ok att lägga handen på), tallriken sprack. Idag skulle lördagens middag mikras, A ville köra glastallriken i mikron. Efter en del tjat, löfte om att han köper en ny och googlande så testade han. Nedan ser ni hur bra det blev...

P.S tänk om detta var orsaken till att jag och exet inte är tillsammans längre?!:)

måndag 7 november 2011

Helgen

Har haft en bra helg med de första nattgästerna i huset. Skönt att ha flera extra rum, stor skillnad mot 55 kvadrat. Det tyckte våra gäster också:). Det blev en riktigt härlig och god chili i torsdags, ska lägga ut receptet vid tillfälle, i fredags blev det middag på restaurang, mums! I lördags blev det potatisgratäng med fylld lövbiff, även det lyckat. Helgen avslutades med en busenkel kycklingrätt. Men mellan ätandet har vi hunnit gå på stan, köpt äppelträd och vinbärsbuske, dock har bara trädet planterats. Något ska vi väl ha kvar att göra:). Vi lyckades även spendera en hel del pengar på IKEA. Fynden där medförde att gästerna fick handla på Citygross medan vi åkte hem med grejerna. Även om vi numera har en stor Saab är den inte gjord för 4 vuxna, 2 bokhyllor (i 4 paket), skohylla/byrå, 2 pallar, 2 lampor och lite annat smått. Helgen avslutades med valsträning inför bröllopet. Tycker i vart fall att jag har fått grundstegen att sitta! Nu är det hårdträning fram till den stora dagen:)

fredag 4 november 2011

Vuxenpoäng

Imorgon ska jag använda spaden jag fick i födelsedagspresent. Idag har det nämligen inhandlats ett äppelträd och en vinbärsbuske. Dags att få greja lite ute också.

torsdag 3 november 2011

Mina nya pjuks

Lovade igår att jag skulle blogga om mina nya pjuks, det hanns inte riktigt med. Men nu kommer inlägget:). Beställde och betalade skorna i måndags kväll, hämtade paketet på posten igår. Väldigt nöjd. Kan verkligen rekommendera Brandos.se, stort utbud, roliga märken, enkelt, snabbt och smidigt.

(bilden är inte den bästa men sitter liksom på bussen, ni får en ide iaf)