tisdag 31 maj 2011

Njuter fortfarande & längtar till nästa aktivitet

Det kostar helt klart att ligga på topp. Många tycker redan att jag är galen med alla lopp, om de visste hur mycket man betalar för att delta skulle de nog tycka att jag är ännu galnare. Jag å andra sidan tycker att det är helt fantastiskt hur bra organiserat allt är. Efter marathon fick man bla. medalj, en superfin träningströja (den ska jag springa med de dagar jag inte känner för det och det känns tungt i löpspåret!). Sen får man alltid en påse med godsaker, kexchoklad, cola, energidryck, banan, nötter mycket snabb och välbehövlig energi helt enkelt. Det bästa var dock lättölen som serverades till korven. Jag hade mycket svårt att få i mig något men efter att ha kämpat ett tag fick jag i mig korven (dock inte brödet) och kanelbullen. Återkommer med en beskrivning av hur jag upplevde loppet:-)

fredag 27 maj 2011

Redo?

Har inget annat val än att säga YES! på den frågan. Om någon vill hitta mig imorgon är jag någonstans längs med nedanstående bana:-)

onsdag 25 maj 2011

Semester

Kom att fundera lite på sommaren och semestern. Vi gillar att vara ut i naturen och idag fick vi tidningen Turist, där kom en del inspiration och tankarna på semestern började spira. Det kommer att bli fjällvandring i Dalarna och Jämtland i år. Min första fjällvandring var vi i Jämtland och utgick från Vålådalen. Det blev en vandring till Vålustugorna, Gåsen, Stensdalen, toppbestigning av Lillstensdalsfjället och sedan tillbaks till Vålådalen. En av STF:s (Svenska turistföreningen) stugor i Stensdalen brann upp i fjol. Trist men det verkade vara en olyckshändelse. Här är två underbara bilder från den vandringen och Stensdalen.

Jag utanför huvudstugan, njuter av solen efter en lång dagsetapp.
Foto: Anders Dahlgren
Bilden tagen från bron upp mot huvudstugan i Stensdalen.
Foto: Anders Dahlgren
Vind

Jag börjar bli less på allt blåsande nu. Har varit mycket vind sista tiden. Varmt ute men vinden gör att det blir för kallt att sitta på uteplatsen och njuta. Att jag dessutom cyklar på en smal och mycket trafikerad väg gör inte att vinden uppskattas mer. Igår var det motvind hem. Vet ni hur man vet att det är mycket motvind?
1.) En av de brantaste och segaste uppförsbackarna är mer lättrampad än den brantaste nerförsbacken.
2.) Du blir omkörd av en cyklist som ser helt oberörd ut och glatt konstaterar att det är seglarväder!
Slutsats; jag skiter i att det var medvind åt ena hållet. Jag vill att det ska sluta blåsa!

måndag 23 maj 2011

En lugn helg

Det blev en relativt lugn helg vilket kändes skönt. Det blev ett långt löppass i lördags och till min stora glädje höll knät, så nu är det bara att köra på lördag. Målet är dock sänkt från tidsambition till att bara ta mig runt. Uppladdningen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt.

Igår var vi bara en kortsväng till Stinsen, blev en klänning, nagellack och mat. I övrigt spenderade jag dagen med att sucka och stöna så fort en muskel i benen behövde röra sig. Hade varit perfekt att slippa sitta för att kissa:-). Men cykelpass nu på morgonen har mjukat upp benen. Ha en bra dag kära vänner!

fredag 20 maj 2011

Grattis!

Det blev till att öppna en flaska champagne ikväll. Vi firar nämligen att sambon fått nytt jobb. Sämre sätt kan ju helgen börja på. Grattis älskling!

torsdag 19 maj 2011

Attans

Ikväll hade jag något alldeles speciellt inbokat. Jag skulle flyga luftballong över underbara Stockholm. Men icke, det blåser för mycket för att de ska kunna flyga. Det känns ju i och för sig tryggt, men ändå. Jag är dock inbokad på en annan dag och tid istället, håller tummarna för det istället. Så jag stannar på marken ikväll om någon mot förmodan undrar:-)

måndag 16 maj 2011

Fining!

Nu är nya bilen hemma. Härligt!

Wohaaa!

Haft en riktigt riktigt bra och produktiv helg. Den inleddes med pyssel och sen skulle klantfia bära ut sorteringsmaterial med följden av att hon välte ut sånt som ska till återvinningen och därmed krossade glödlampan. Fram med dammsugaren och när den ändå var framme fick hela lägenheten en omgång.

I lördags började jag med shopping, en ny röd fin skaljacka (Haglöfs) och ett par nya vandringsbyxor (Lubdhag). Det var kampanjvaror pga nyinvigning av Addnature på Söder, fick dessutom ytterligare 10% på en vara om man stor i kö när de öppnade. Det tackar vi för!

Sen storstädades bilen för att sedan läggas ut på blocket. Igår före lunch var den såld endast 2000:- lägre än vad vi begärt. Mycket nöjd men jag saknar den. Jag vet att det bara är en bil men det var ju min alldeles första och alldeles egna. Men jag tackar den för att den har tjänat bra de här åren:-).

När bilen väl var borta blev vi allt lite låsta. Vi kör inte alls så ofta men när man inte kan nog sjutton är det då man behöver bilen! Vi hade egentligen behövt åka till sambons jobb men det får bli ikväll istället.

Nåja, hoppas att veckan blir lika bra som helgen:-). Jag kommer i varje fall att synas på fjället i sommar!

torsdag 12 maj 2011

Allt möjligt

Har inte uppdaterat så frekvent på sista tiden. Måste börja med att slå ett slag för Ninas konditori i Mörrum. Vi spenderade delar av påsken i Karlshamn och då blev det en tur till Mörrum. Fantastiskt kondis, allt hembakat och mycket gott. Vet att Mörrum kanske många inte bara kvistar över till men till sommarens ev. bilturer i södra Sverige så kanske en kaffepaus kan planeras dit. Det är väl värt ett besök!

I övrigt har det inte hänt så mycket. Var hos underbara C i lördags och pysslade inför den stora dagen. Koncept är nu framtaget:-). Känns riktigt bra att vi börjat komma igång på riktigt! Bilder kommer när det är mer klart.

måndag 9 maj 2011

Spontanshopping

Att shoppa spontant är oftast det bästa sättet att shoppa. Framförallt för en tjej som jag som faktiskt inte är sådär bra på att spendera flera timmar i affärerna... Konstigt nog går det dock alldeles utmärkt i USA, det beror nog förvisso på att jag då haft totalt shoppingförbud i minst tre månader, även vad gäller spontana inköp. Dagens spontana inköp är en investering i en ny röd fin bil. Jaja, några tror säkert att jag inte vet vilket märke utan bara att den är röd. Men det är faktiskt en Saab 93 sport combi linear, biopower, 1,8t. Tur att alla spontana inköp inte är lika kostsamma. Bild kommer när vår lilla "Leffe" har kommit hem.

torsdag 5 maj 2011

Hemlisar...

Eller som sambon sa, det är faktiskt inte hemlisar för jag vet ju inte ens själv. Så sant så sant, han kan nog inte ha medvetna hemlisar:-).

Ger inte upp

Jag är en sån person som inte ger upp i första taget. Det vet alla mina nära och kära. När jag inte orkar har det gått långt. Men skam den som ger sig. Därför kommer detta att finnas med mig lite extra idag; "Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars." - Les Brown

måndag 2 maj 2011

Vårt fina hus!

I helgen passade vi på att åka ut och spana in vårt fina hus. Nu kan man verkligen se att det är ett hus vi har köpt, länge var det ju enbart en jordplätt. Mäklaren ringde även i förra veckan så någon gång under sommaren ska vi få komma in och titta i vårt hus.

Var ute och cyklade tidigare idag och cyklade förbi ett nybygge där de bygger lägenheter i Väsby. Vi var och kollade på en av dessa och var inne på att köpa, vilken tur att vi inte gjorde det! Dessa lägenheter bör vara klara i september/oktober, precis som vårt hus. Kunde inte låta bli att tänka på hur mycket gladare jag är över att ha ett helt hus! :-)

En stolt husägare


Gaveln där carporten kommer hamna

Vår uteplats eller kanske bättre att i
nuläget bara säga, baksidan:-)