måndag 28 mars 2011

Huset

Så nu är alltså tillvalen inskickade. Kom på att jag faktiskt inte har bloggat så mycket om huset. Det är nog dags att åka ut och inspektera snart igen. Stommen till vårt hus borde definitivt vara uppe nu. Det är roligt att planera allting. Ibland känns det som om jag inte kan flytta dit snart nog, men ibland känns det helt perfekt att det dröjer lite. Hittade en bild på köket vi har valt. Det är från Vedum och heter Karin, färgen är dock varmgrå på bilderna men vi kör på vitt. Vi kommer tyvärr inte att få glasluckor, men jag skulle vilja ha det på ett par skåp så det kanske vi kompletterar med sen.söndag 27 mars 2011

En kortare helg

Ska inte klaga. Njuter för fullt av att vara ledig idag. Tyvärr var det jobb i 11 timmar igår. Men det gick bra och det känns bra inför måndagen. Kom hem vid 8 tiden igår kväll och möttes av världens bästa kille (det gör jag ju i och för sig oftast). Kan inte klaga på middagen som bestod av 1/2 våffla med avokado, creme fraiche, rom och räkor till förrätt, följt av fiskgryta med hembakat surdegsbröd och slutligen en chokladfondant med hallon. De första två rätterna var helt fantastiska. Chokladfondanten var riktigt lyckad men jag måste erkänna att jag inte förstår jublet över just denna dessert, jag tycker det är för löst i mitten, känns med som om någon misslyckats. Då tycker jag att en kladdkaka med grädde är bättre för den är alldeles lagom kladdig. Jag är ju å andra sidan inget stor fan av söta efterrätter så jag kanske inte ska uttala mig. Slutsatsen är i vart fall att jag fick en fantastisk middag efter hårt slit, vilket verkligen uppskattas. Tack älskling!

söndag 20 mars 2011

Tillval - huset

Så är det hög tid att fylla i alla tillval som vi vill göra i huset, de ska nämligen vara inlämnade vecka 12. Det är nog färgvalen som är svårast. Vitvaror, badrumsmöbler, kökstyp, kökslådor eller skåp är redan klart och där känns allt bra. Det vi är osäkra på är kakel i ena badrummet, men det lutar allt åt en fondvägg i turkosblå. Det blir grått golv, vita kakelplattor i storleken 143x333 och sedan den turkosblå i samma storlek på en vägg. Tror att det kan bli riktigt läckert:-). Ska bara sova på saken. Synpunkter? Dela gärna med er:-)Vet att det är svårt att se på bilder så här och egentligen hade jag tänkt redigera och framhäva lite mer men nu orkade jag inte det. Det är ju en dag imorgon också och jag ville få visa er redan nu.

Pensionär

Min älskade pappa har nu tagit ut pension efter att ha jobbat lite längre. Han har jobbat i imponerande 50 år! Under min uppväxt gillade pappa att fota. Detta var på diabildernas tid och han har flera tusen bilder. Många bilder på oss syskon, semestrar, djur som han sprang på när han var ute och motionerade på morgonen. En stor del av bilderna som jag minns det var från alla olika byggen han var på, eller som han såg under våra semestrar. Tjusningen i dessa bilder har jag kanske aldrig riktigt förstått. Men pappa, här kommer lite för att du är du:-). Älskar dig! Njut nu av ledigheten! Du har förtjänat den. Kram din dotter

lördag 19 mars 2011

Thank's!

Last week we recieved a package from the Dahlgren family! Thank you so much! I believe that we probably will need the book in the future....:-) Maybe you know??

tisdag 15 mars 2011

Men snälla ni...

... ärligt talat, blir allt lite orolig när jodtabletterna i Sverige nu har sålt slut. Är folk verkligen sanna?!

söndag 13 mars 2011

Bakning

Igår var jag duktig och bakade. Hade tänkt att göra det förra helgen men så blev det inte. I vår familj är det så att jag bakar kakor och bullar, sambon bakar matbröd.

Jag testade Leilas recept på vetedeg och gjorde hälften till semlor och den andra hälften till kanelsnurror. MUMS! Semlorna blev de godaste någonsin, riktigt härligt fluffiga. Kan varmt rekommendera Leilas recept. Använd verkligen vetemjöl special, det är det som bidrar till fluffigheten.

(Hade jag varit med i Sveriges Mästerkock hade jag fått bassning på uppläggningen, men juryn hade smält efter första tuggan:-))

fredag 11 mars 2011

Låt den rätt komma in

Igår var vi på provföreställning av "Låt den rätte komma in" baserad på John Ajvide Lindqvists bok med samma namn. Pjäsen har premiär på Uppsala stadsteater om 5 dagar. Jag har läst boken och sett filmen. Jag blev positivt överraskad. Trodde att de skulle bara svårt att göra en pjäs av en skräckis med en hel del blod. Har ni möjlighet tycker jag nu ska se pjäsen. Om inte annat läs boken! Boken är riktigt bra och även om både film och pjäs är bra så är boken bäst.

Nedan följer bokens baksidestext:
Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller...?

Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget. Allt medan medierna fylls av sensationella rapporter om en rysk u-båt som gått på grund i Karlskrona.

I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar.

En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.

Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne.

torsdag 3 mars 2011

Andas

Övar på att njuta av att ha 5 minuter över. Jag är inte så bra på det. Stressar mest hela tiden och har gärna många bollar i luften. Detta är dock nyttigt för mig eftersom jag den sista tiden haft så många bollar i luften att de nästan tappats och det är inte så bra.... Bara det ökar ju stressen.

Så nu sitter jag har i lugn och ro och väntar på att datorn gör sitt. Kan inte göra något annat. Förutom att blogga då:-). Men nu ska jag återgå till att enbart öva på att inte göra något:-)