söndag 30 januari 2011

Minnenas helg

Har varit inne i en liten tråkig spiral nu med många tankar som snurrar runt. En hel del minnen, positiva som negativa. Det är märkligt att det ofta är de negativa som tar den största platsen när tankarna börjar snurra, men om man verkligen funderar igenom allt så är ju tack och lov de positiva helt klart övervägande. Måste bli ännu bättre på att inte låta de negativa ta så stor plats, det är ju inte de som betyder något.

Det gäller förvisso att inte gräva ner sig i dåtiden utan att se framåt. Men ibland är minnena det enda som finns kvar och dessa minnen tänker jag vårda ömt. Jag är glad att jag har mina minnen och dessa minnen är enbart positiva. Kanske har jag förhärligat det sistnämnda, men det spelar ingen roll, jag är glad att det bara är det bra som jag minns. Ibland är det skönt att bara försjunka in bland minnena. Alla mina tankar och all min kärlek till mina nära och kära.

måndag 24 januari 2011

Fingers crossed

Idag går alla tankar till en av de mest betydelsefulla människorna i mitt liv. Älskar dig! Kram från mig:-)

söndag 23 januari 2011

I Fäders Spår!

Då var det bestämt och betalt. Jag ska åka Vasaloppet - Öppet Spår den 27 februari 2011. Ska bli riktigt roligt. Gillar att träna och att dessutom ha ett eller flera mål att träna inför gör allt mycket roligare! Tycker det ska bli en kul grej och eftersom jag inte har en aning om vad jag kan förvänta mig så är målet för Vasan att bara ta mig från Sälen till Mora, om det sen blir en bra tid är det bara bonus:-).

Ska strax dra iväg och simma, körde 3 mil i skidspåren igår så kroppen är lite sliten, men ett par längder i bassängen gör nog gott!

torsdag 20 januari 2011

Återkoppling

Senaste inlägget var ju ett tag sen. Måste erkänna att luften nog gick ur mig lite. Känns bra att ha tagit tag i det hela, men samtidigt är det väldigt tomt. Tankarna snurrar fortfarande men på något sätt känns det lite som att jag inte orkar mer. Det gick dock väldigt bra och jag hoppas fortfarande att det kommer leda till en varaktig förändring. Jag har dock bestämt mig för att ligga lågt, inte ta ut något i förskott och inte hoppas för mycket. Vi får se vad son händer...

Jag är i varje fall stolt och glad över att jag tog tag i det hela! Bra jobbat Cissi! :-)

torsdag 13 januari 2011

Ett högt spel?

Igår satte jag mig själv främst. Ett av mina nyårslöften är ju att prioritera mig själv bättre. Jag la korten på bordet. Lättnaden är stor men det krävdes en hel del mod och styrka. Om jag har gjort rätt vet jag inte, jag vet bara att med tanke på var jag befinner mig så har jag inget att förlora. Det var agera eller ge upp och försök skrapa ihop allt för att nå ytan igen. Jag valde helt enkelt det första. Nu får jag se vad som händer. Blir det en flopp så kan jag gå ur det hela med huvudet högt och med vetskapen om att jag vågade satsa!

Nu ska jag ha ett peptalk med mig själv...:-)

tisdag 11 januari 2011

Ovanligt

Sista tiden har jag haft en del egen tid, jag har varit ensam hemma och nu är det dags igen. Det händer inte ofta, i regel är det nämligen jag som är ute och far. Passar dock på att njuta av att vara själv och göra sånt som faller mig in. I helgen var två fantastiska tjejer här så vi shoppade, lagade mat och bara hade tjejmys. Är sjukt glad att jag har så många underbara människor i min närhet! Har inte helt planerat vad jag ska göra med mina ensamma kvällar nu, blir nog träning i varje fall. Borde även passa på att få lite ordning på lite småplock här hemma, tycker om att pyssla med lite sånt när jag är själv. Finns en del små grejer så behöver göras. Tänk att det alltid finns sånt:-)

måndag 10 januari 2011

Ekorre

Så är allt som vanligt igen. Det är dock både bra och dåligt. Jag gillar rutinerna, upp vid samma tid (i varje fall om jag ska slippa missa bussen), lunch på "rätt" tid, hemgång (ok, här blir det sällan regelbundenhet), träning, mat, sova. Låter kanske deprimerande men jag gillar det, inte jämt men oftast:-). Dessutom är det ju i regel bara mönstret som är regelbundet, dagarnas innehåll är högst varierande.

En helt annan sak, idag fyller min underbara brorson år! Grattis Liam!!!

fredag 7 januari 2011

Upp eller ner?

Idag är en sån dag då jag egentligen är mest ner. Å andra sidan vill jag vara positiv och tänka på allt bra istället. Det är ju dagarna då det är ner som det är svårast att se det positiva. Blir förundrad över att vissa personer inte ser det uppenbara samtidigt som jag förundras över de som inte är så nära som direkt ser det som de andra borde se. I de förstnämndas fall tror jag det handlar mycket om feghet och rädsla. Beträffande de sistnämnda blir jag imponerad tycker det visar på att de är omtänksamma, lyhörda och självklart observanta. De är den typen av människor som bara stannar upp och ger fem minuter av sig själva till en medmänniska. Jag vill vara i det sistnämnda sällskapet. Dagen summeras genom att jag tänker fokusera på de personer som ger mig energi. Är så glad att de finns i mitt liv.

måndag 3 januari 2011

2010...

Har tidigare antytt att 2010 är ett år som jag inte kan minnas som ett bra år. Det har tyvärr varit ett år med allt för mycket tråkigheter. Förvisso har jag lärt mig massor, men när jag nu och i framtiden ser tillbaka på 2010 kommer det att vara ett år som överskuggas av en hel del sorg. Men det är å andra sidan i svåra tider som man lär sig, ens prioriteringar förändras, det som betyder något är inte längre av samma banala art. Jag är enormt tacksam över min familj och mina nära och kära. Det är under svåra tider som man vet vilka som är ens vänner, inte alltid roligt att upptäcka att vissa sviker, men å andra sidan är livet alltför kort för att jag vill, kan eller orkar lägga energi på personer som inte vill mig väl.

Jag tror inte på någon högre makt, jag tror på människors inneboende godhet. Jag önskar och hoppas att 2011 blir ett bättre år. Känns som att det är osannolikt att det skulle kunna bli lika dåligt som 2010, å andra sidan är det väl precis det som 2010 lärt mig, det finns inget man kan räkna med. Så mitt råd till alla för 2011 är att ta hand om er själva och gör de prioriteringar som känns bra i ert hjärta. Det finns ingen annan som kan säga vad eller hur ni ska prioritera.
Carpe diem!

Tänker avsluta med ett par vackra ord.

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.
- Alf Henriksson